Palvelumme

Valitse sopivin ennalta paketoiduista työnohjauspalveluistamme, valmennuspaketeistamme tai koulutuksistamme. Voimme myös räätälöidä sinulle täysin yksilöllisen palvelun.

Työnohjauspalvelut

Moninäkökylmaista ja ajan hengessä pysyvää työnohjausta tämän päivän työelämän tarpeisiin.

Mindvision -valmennuspaketit

Yksilöllistä, nopeasti saatavilla olevaa online-valmennusta.

Koulutukset

Mielenkiintoisia koulutuspaketteja, jotka toteutetaan vankalla kokemuksella.

Työnohjaus

Mindvisionin työnohjaus on moninäkökulmaista ja tarpeisiisi mukautuvaa palvelua. Pidämme huolen, että juuri sinulle tärkeät teemat saavat ansaitsemansa huomion.

Työnohjauksessamme korostuu yksilöllinen tuki, ammattitaito, helppous ja ihmisläheisyys. Luottamus on toimintamme kulmakivi.

Työnohjauksemme ydin on ajan hengessä pysyminen. Työnohjaajamme kouluttautuvat kaiken aikaa ja ohjaajien persoonallinen tyyli näkyy ja kuuluu. Toteutamme työnohjaukset tiedolla ja taidolla, joihin ei todellakaan kuulu pönötys ja ryppyotsaisuus.

Työnohjauksen muodot

Yksilötyönohjaus on kahdenkeskinen ohjaustilanne, joka tapahtuu paikan päällä, kahden kesken tai verkossa. Yksilötyönohjauksessa työstetään keskustellen juuri sinun henkilökohtaisia työelämän kysymyksiäsi. Tavoitteet määritellään yhdessä työnohjaajan kanssa. Sinulla ei tarvitse olla valmiina yhtään jäsenneltyä ajatusta tai “ongelmaa”, jotta voit aloittaa työnohjauksen. Onnistunut työnohjaus edellyttää ainoastaan halukkuuden pohtia omaa työelämää ja kyvyn keskustella esiin nousevista teemoista.

Työyhteisötyönohjaus on työyhteisön yhteisten asioiden äärelle tulemista koulutetun työnohjaajan avulla. Työyhteisötyönohjaus on 3-8 henkilön ohjaustilanne, jossa nostetaan tarkasteluun juuri ne keskeisimmät seikat, jotka työyhteisö kokee tarpeellisiksi käsitellä. Myös Case-luonteinen työskentely on mahdollista. Mindvisionin Case-työskentelyn substanssiosaamisen alueet ovat: järjestötyö, sosliaaliala, monikulttuurinen työ, nuorisotyö, lähiesihenkilötyö, johtaminen ja tiimityöskentely.

Ryhmätyönohjaus poikkeaa työyhteisötyönohjauksesta niin, että ryhmään osallistujat eivät pääsääntöisesti työskentele keskenään samassa tiimissä tai yhteisössä. Jäsenet voivat olla toisilleen entuudestaan täysin tuntemattomia. Se mikä yhdistää on työn luonne, rooli tai vastuualueet. Ryhmä voi muodostua vaikkapa eri organisaatioiden HR-henkilöistä, jotka tulevat yhteen jakaakseen työnsä kuoraa ja oppiakseen toisiltaan. Ryhmätyönohjauksen maksimikoko on 10 henkilöä. Ryhmät voivat toimia livenä tai varkossa.

Työnohjauksen tietosuoja

Työnohjaus on aina 100 % luottamuksellista ja mitään keskustelun sisältöjä ei jaeta kolmannen osapuolen kanssa. Luottamus onkin Mindvisionin yksi tärkeimmistä arvoista

Emme tee kirjauksia Kantaan, emmekä kirjaa keskustelujen sisältöjä sähköisesti millekään alustalle. Yksilöohjausten keskustelut eivät voi koskaan päätyä vääriin käsiin. Työnohjaaja kirjaa käsin lyhyitä muistiinpanoja, joita ei koskaan yksilöidä sinuun esimerkiksi nimelläsi tai henkilöturvatunnuksellasi. Työnohjaaja yksilöi mahdolliset kirjaukset nimimerkein. Kaikki kirjatut tiedot tuhotaan aina ohjaussuhteen päätteeksi. Ohjaussuhteen aikana tehdyt, nimimerkillä varustetut muistiinpanot säilytetään lukollisessa kaapissa.Sinulla on aina mahdollisuus lukea kaikki sinusta tehdyt kirjaukset.

Mitä työnohjaus sinulle tarjoaa
  1. Pääset ymmärtämään paremmin omaa käyttäytymistäsi ja toimintamallejasi eri työelämän tilanteissa. Ymmärrys omaa toimintaa kohtaan mahdollistaa sen, että pystyt hallitsemaan paremmin omia tunteitasi ja käyttäytymismallejasi. Toisin sanoen siirryt matkustajan paikalta kuljettajan rooliin. Sinä määräät miten toimit tilanteissa, eikä esimerkiksi pelko, epävarmuus tai uupumus.
  2. Saat ammattilaisen avun erilaisten työelämän kysymysten ja solmujen aukaisemiseen. Tällaisia solmuja voi olla esimerkiksi vaikea suhde työkaverin kanssa, epävarmuuden tunteet vaikkapa omien mielipiteiden ilmaisemisessa tai huijarisyndroomasta kärsiminen.
  3. Yksilöllinen tuki työuupumuksen kanssa pärjäämisessä.
  4. Mahdollisuus tarkastella omaa työtä hieman etäämmältä. Tämä mahdollistaa uusien näkökulmien ja oivallusten löytymisen. 
  5. Uutta draivia työelämään, mikäli oma työ tuntuu polkevan paikallaan ja näköalattomuus vaivaa
Hinta ja kesto

Yksilötyönohjaus 90min, 120e

Yhteisö- ja ryhmätyönohjaus 90min, 250e

Kriisityönohjaus (sis. kaksi ohjaajaa) 2 x 350e

Mindvision-valmennuspaketit yrityksellenne

Mindvision-valmennuspaketit ovat kätevin tapa pitää huolta yrityksenne työntekijöistä. Vain yksilöllinen valmennus voi tuoda täsmäapua takkuilevaan arkeen. Sano siis STOP tarpeettomille sairauspoissaoloille ja tee tilaus jo tänään!

Valmennuspaketit ja niiden sisällöt löydät oikealta plus-pudotusvalikoista.

Valmentajamme ovat koulutettuja työelämän ilmiöihin perehtyneitä ammattiosaajia. Valmentajamme tukevat sinua vahvalla ammattitaidolla ja inhimillisellä otteella. Huumori on yksi Mindvisionin tärkeä voimavara!

Mindvision-valmennuspakettitakuu: Mikäli valmennuksiin osallistujat eivät ole tyytyväisiä valmennuksien sisältöön tai laatuun on teillä oikeus keskeyttää tilaus välittömästi ja saada rahasi takaisin.

Hinta ja kesto

Pakettiemme hinnasto:

Small sisältää kaksi valmennuspakettia, hinta 998e.

Medium sisältää kuusi valmennuspakettia, joihin nimetään yksi yrityksen oma-valmentaja, joka tekee koonnin havainnoistaan. Hinta 2900e.

Large sisältää 12 valmennuspakettia, joihin nimetään yksi yrityksen oma-valmentaja, joka tekee koonnin havainnoistaan. Large paketti sisältää 60 minuutin mittaisin etävalmennuksen valitsemastanne teemasta henkilökunnallenne. hinta 5900e.

Mikäli yllä olevat paketit eivät täytä toiveitanne, pyytämällä tarjouksen, voimme räätälöidä teille mieleisenne kokonaisuuden.

Voit tarkastella eri valmennuspakettien sisältöjä alla olevasta valikosta.

Apua työuupumukseen

Tunnistatko, epäiletkö tai tiedätkö olevasi työuupunut? Jokaisen ihmisen tarina on yksilöllinen, joten myös avun on oltava jokaiselle oman näköistä. Työuupuneen kohtaamisessa on keskeistä aito läsnäolo, myötätunto ja kiireettömyys. Jokainen tapaaminen tarjoaa tietoa, tukea ja ymmärrystä työuupumuksen äärellä. Et ole yksin. Me autamme sinua.

Työhön palaajan tuki

Oletko ollut poissa työelämästä jo jonkin aikaa? Tuntuuko, että epävarmuus kalvaa mieltäsi ja muitakin mörköjä kummittelee korvien välissä. Mindvisionin valmentajat auttavat sinua ottamaan ensimmäiset askeleet työkentälle. Askellus on huomattavasti kevyempää, kun joku on rinnalla kulkemassa ja tasoittamassa tietä.

 Vaikean tilanteen keskellä

Työelämä tarjoaa meille ajoittain onnen hetkiä, mutta myös epätoivon tunteita. Onko selviytymiskeinonasi ollut lakaista ikävät asiat maton alle? Onko koittanut päivä, kun maton alle ei enää mahdukaan mitään? Anna me autamme sinua ikävien tunteiden kanssa ja autamme sinua löytämään ratkaisut yksi kerrallaan. Sinun ei tarvitse jäädä yksin työelämän paineiden alla. Me autamme sinua.

Suorittajan mieli

Oletko se henkilö, joka antaa itsestään joka päivä töissä vähintään 110 % , mutta kotona romahtaa rättiväsyneenä sohvalle ja toivoo, että kuolema korjaa. Olet aivan poikki, mutta et siitäkään huolimatta kieltäydy yhdestäkään lisätehtävästä tai avun pyynnöstä. Me autamme sinua löytämään tasapainon työelämään ja autamme löytämään terveet rajat ja vielä pitämään niistä kiinni

Unettoman ABC

Meille on selvää, että unettomuutta ei ratkaista viiden tapaamiskerran aikana. Lähestymmekin unihäiriöitä hermoston hyvinvoinnin näkökulmasta ja opetamme sinulle käytännön esimerkkejä, joilla unettomuuden oireita voidaan lievittää. Meillä on tarjolla monia, tutkitusti tehokkaita menetelmiä, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja hallitsemaan hermostosi yli- tai alivirittyneisyyden tilaa. Menetelmistä hyötyvät erityisesti ne henkilöt, joiden unta häiritsevät työstressi, levottomuus tai erilaiset ylikuormitustilat.

Avaruuttaa ajatteluun

Yleisin harhaluulo on, että työkykyvalmennus on vain ongelmien äärellä painiskelua. Valmennus on hyvin usein myös ajattelun avaaja, inspiraation herättelijä, uuden tien näyttäjä tai vaikkapa hetken hengähdystauko hektiseen arkeen. Kokeneet Mindvision-valmentajat tarjoavat sinulle uusia näkökulmia tai vaihtoehtoisia ajattelun malleja. Hyppää kyytiin ja anna mielesi lentää ja luoda!

Stressipysäkki

Stressi on olemassa syystä. Ilman stressiä emme selviäisi arjen askareista. Stressi voi parhaimmillaan jopa suojata meitä. Raja kuitenkin stressilläkin. Voit olla niin kadonnut huonon stressin sokkeloihin, että et saa enää katkaistua esimerkiksi loputonta ajatteluasi tai työntekoasi.

Stressi näyttäytyy elämässämme valtavan laajalla alueella. Se ulottaa lonkeronsa jokaiseen sopukkaan, mihin sen annetaan kajota. Ota aikalisä ja istahda hetkeksi stressipysäkille. Tarkastellaan mitä tilanteesi pitää sisällään, ja miten stressiltä katkaistaan siivet.

Uusi rooli, uudet kujeet

Oletko siirtymässä uusiin tehtäviin? Pitääkö uusi toimenkuva sisällään kokonaisuuksia, joiden kanssa menee sormi suuhun? Ei hätää! Tarkastellaan tilannettasi yhdessä ja tehdään pään sisäisestä sillisalaatista selvää.

Mutta entä jos… Vatvojan askelmerkit

Onko sinulla tapana vatvoa ja vatvoa tapahtumia kerta toisensa jälkeen. Aloitat ja päätät päiväsi maisteritason vatvomisella.

Totuus on kuitenkin se, että liiallisella vatvomisella on sinuun erittäin haitallinen vaikutus. Se antaa kehollesi jatkuvaa viestiä vaarasta ja tämä puolestaan pitää sinua valmiustilassa silloinkin, kun on levon aika. Kaikki maailman vatvojat yhtykää! Valjastetaan vatvonta omaksi hyödyksemme ja poljetaan tarpeeton vatvonta maan rakoon.

Myötätuntouupumus

Oletko empatian maailmanmestari? Kannatko maailman tuskaa harteillasi kaikkialla missä kuljet? Olet ihana ihminen ja välität muista. Pidetään kiinni sinun ihanista ominaisuuksistasi, mutta tarkennetaan hieman suuntaa, jotta myös sinulla on tilaa kulkea toisten ihmisten murheiden sokkelossa. Tunnista milloin myötätunto on oikeassa suhteessa itsesi ja kanssaihmisten kanssa.

Koulutukset ja asiantuntijapalvelut

Mindvision tuottaa laadukkaita asiantuntijapalveluita sekä koulutuspaketteja. Kehitämme sisältöjämme kaiken aikaa vastaamaan juuri tämän hetken tarpeisiin. Hyödynnämme uutta tutkimustietoa laajasti eri hyvinvointialoilta. Mindvision pysyy mukana muutosten keskellä ja hyödyntää herkullisia trendejä. 

Koulutuksemme sopivat erilaisiin tilaisuuksiin asiantuntijapuheenvuoroiksi, työhyvinvointipäiviin informaatiopaketeiksi tai vaikkapa osaksi yrityksen jatkuvaa työntekijöiden kouluttamista.

Ymmärrä ja hallitse myötätuntouupumusta

Myötunto ja empatia ovat aidon vuorovaikutuksen edellytyksiä. Empatia havahduttaa meidän toisten ihmisten hätään ja saa meidät toimimaan. Auttamisen ytimessä on myötätuntoinen kohtaaminen. Ammatillisessa auttamistyössä on tärkeää tunnistaa myös empatian varjopuolet ja tulla tietoiseksi empatian mekanismeista.

Myötuntouupumuksen ennaltaehkäisy vaatii sitä, että työyhteisön jäsenet tunnistavat auttamistyöhön olennaisesti kuuluvan myötätuntostressin ja sen vaikutukset sekä oppivat ehkäisemään uupumista.

Mindivisionin koulutus tarjoaa työyhteisölle välineitä empatian emotionaalisten vaikutusten ja myötätuntouupumuksen oireiden tunnistamiseen sekä uupumisen ennalta ehkäisyyn. Koulutus pitää sisällään informaatiota myötätuntostressin syntymekanismeista, stressin säätelystä ja myötätuntouupumuksesta. Teoriatiedon rinnalla koulutus pitää sisällään kehotietoisia harjoituksia, jotka työyhteisön jäsenet voivat ottaa käyttöön arjen työhön myötätuntouupumuksen ennaltaehkäisyyn.

Kohti tunnetietoista työyhteisöä

Tunnetietoisuus tukee työyhteisön psykologista turvallisuutta ja resilienssiä. Jokainen työyhteisön jäsen on vastuussa työyhteisön ilmapiiristä ja turvallisuudesta. Tunneilmapiiriltään epävakaa työyhteisö voi pahimmillaan sairastuttaa ja uuvuttaa jäsenensä. Esimerkiksi hyvin reaktiivinen tai tukahdutettu tunteiden ilmaisu voi nakertaa työyhteisön turvallisuuden tunnetta.

Tunteet voivat tarttua, varsinkin, jos emme ole tietoisia niiden vaikutuksista itsessämme ja työyhteisössä. Me Mindvisionilla tiedämme, että tunteiden tunnistaminen ja säätely vaatii paljon muutakin kuin tunteiden sanoittamista ja niiden ilmaisua. Työyhteisössä voi myös olla hyvin erilaisia käsityksiä siitä, mistä oikein puhutaan, kun puhutaan tunteista. Me autamme työyhteisöä rakentamaan ilmapiiriä, jossa jokaisella on turvallisempi olla: tunnetietoisempi, turvallisempi, joustavampi ja tuloksekkaampi organisaatio.

Työntekijän hyvinvoinnin ABC

Työkyvyn ja työntekijän mielen hyvinvoinnin huolto on noussut viimeisten vuosien aikana työnantajien mielenkiinnon kohteeksi raketin lailla, kun mielenterveyden ongelmat ovat nousseet kirkkaaseen kärkeen työkyvyttömyystilastoissa. Kuinka teidän yrityksenne huolehtii työntekijöiden jaksamisesta?

Ehkä yrityksenne onkin jo kerännyt tietoa työntekijöiden hyvinvoinnista erilaisin kyselyin ja työkaluin, joita onkin tarjolla paljon.  Mindvisionin työssäjaksamiskoulutus tarjoaa käytännönläheisiä, teidän työyhteisöllenne räätälöityjä keinoja puuttua epäkohtiin positiivisella ja rennolla otteella. Tarjoamme  ajankohtaista tietoa ja opastusta siihen, kuinka hyvinvoinnista voi huolehtia tässä ja nyt.

Erinomainen uutinen on se, että muutoksen tuomia hyviä vaikutuksia ei tarvitse odotella, vaan ne näkyvät välittömästi. Muutos on mahdollinen, kun tulemme tietoiseksi omista haitallisista toimintamalleistamme. Mindvisionin työssäjaksamiskoulutus saa työntekijän pohtimaan omaa toimintaansa työkentällä ja löytämään tavat huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Koulutus on vuorovaikutteinen, informatiivinen ja mukaansatempaava.